Den danske model


Det er kommet til min opmærksomhed at statsministeren ytrer ønske om at vi forbedrer den danske model således den står bedre rustet til at imødekomme de udfordringer vi, på et EU funderet fælles arbejdsmarked, står over for i Danmark.

Omformuleret så alle kan forstå det: Det vælter ind over landets grænser med underbetalte fremmedarbejdere der gennem en periode på uendeligt lang tid har arbejdet under forhold og til en løn der er dybt hamrende uacceptabelt – Hva gør vi?

Det har været et kæmpe, KÆMPE problem for en stor del af de danskere som ikke har en akademisk baggrund eller på anden måde er knyttet til de øverste trin af det danske arbejdsmarked – Fortrinsvis personer med ingen eller meget kort uddannelse. En lang række af håndværksfag har også været udfordret men er i min optik bedre stillet, specielt i højkonjunktur-tider.

Jeg har uomtvisteligt et problem med social dumping, og er som udgangspunkt modstander af, at vi importerer arbejdskraft udefra og det ser umiddelbart ikke ud til af vores erhvervsledere deler bekymringen for de står stadig uge efter uge og argumenterer for hvorfor de gerne vil have flere underbetalte fremmedarbejdere ind for at varetage de jobs som er for dyre at besætte med herboende dansk arbejdskraft – Holder det økonomiske argument ikke så argumenteres der for at danskere er for besværlige at ansætte.

Det giver ingen mening, eller det giver helt vildt meget mening, når først man ser lastbilchauffører interneret i koncentrationslignende lejre tvunget til at arbejde uden skelen til regler og love – Arbeit Macht Frei!

Det store spørgsmål er altså: Hvordan sikrer vi, at balancen mellem ordentlige arbejdsvilkår og god dansk konkurrenceevne opretholdes i fremtiden, så Danmark forbliver åbent for omverdenen uden at vi naivt lukker øjnene for adfærd, som undergraver fællesskabet? Er det tid til at give Den danske Model er ansigtsløftning?

Lars Løkke

Svaret er simpelt – det er jo blevet lidt af et mantra her på siden, det er til gengæld svært problematisk at formulere på skrift for det er en ret krævende proces. Jeg har også en aftale med mig selv om at jeg ellers ikke yder assistance til siddende regeringer i form af lækre planer førend jeg har fået mit tilgodehavende og det lader vente på sig.

Men et svar på statsministerens spørgsmål kan vi da godt komme op med også selvom det forekommer mig relativt simpelt. Først og fremmest tænker jeg ikke vi behøver en ny dansk model, nu er hun er godt nok 120 år, men stadig så lækker at selv franskmændene prøver at score hende, og et ret stort nej tak til at hælde Botox og restylane i hende – Vi er trods alt vikinger ikke Barbiedukker… eller hva?

” … Så Danmark forbliver åbent for omverdenen uden at vi naivt lukker øjnene for adfærd, som undergraver fællesskabet? “

Så kan Danmark da starte med at stoppe med at lade det offentlige gøre brug af underbetalt arbejdskraft – var det ikke en ide? Jeg mener, hvis vi er enige om at det undergraver fællesskabet med social dumping og helt forfærdelige arbejdsvilkår, er det så ikke helt dybt hamrende underligt, eller i al fald lidt underligt, når det er fællesskabet der undergraver fællesskabet – det giver da absolut ingen mening, med mindre selvfølgelig at vi stadig rider på minimalstats-tsunamien eller der er noget andet jeg har misset?

“…Som du sikkert kan fornemme, har jeg ikke en færdig model klar. Men vi skal have løst dette dilemma, så Danmark kan høste alle fordelene ved den frie bevægelighed, fastholde aftalefriheden på det danske arbejdsmarked og sikre os mod helt urimelige ansættelses- og lønvilkår. “

Jeg har naturligvis en løsning, det er ikke sikkert at den er helt færdigsyet, men den er måske værd at overveje. Vi ringer til Macron og spørger ham, hvad han vil betale for at alle dem i gule veste lige slapper lidt af og holder op med at smadre alt muligt, mit gæt er at han vil betale en del – Tilbyd ham at han kan lease vores Flex-Security model for 1 kr om måneden per indbygger, det er billigt, du kan også prøve at starte med en femmer så vi ikke ender ud i samme historie som dengang med olien og Nordmændene.

Hvis Macron hopper med på ideen så tilbyder vi det samme til alle de andre EU lande, i alfanumerisk rækkefølge selvfølgelig, det kunne måske løse en del problemer – Tænk på provenuet, et hurtigt estimat ville være en ekstra indtægt på mellem 6 og 30 milliarder årligt, det ville give os råd til at afskaffe alle de der fattige børn OG lave en Radio24syv både i København og en i Jylland – Plus det løse.

Men inden vi nu sætter alt muligt hejs i værk så er der stadig et udestående og indtil det er løst – Ja så må du ha’ det pænt og husk at der er Debatten på DR2 i aften 🙂

Hvis du er Lars Løkke, Ole Birk eller Rasmus Jarlov – så ringer du bare, Søren Pape’s folk har mit nummer hvis det skulle være.

About the author: rndm.me

Ghostwriter & Super-influencer.... Ånderkover!