Hvem redder de nedslidte?

Af en eller anden mærkværdig årsag er pension blevet et hedt emne her op til valget, nærmere bestemt pensioneringen af den del af arbejdsstyrken som efter et langt eller ekstremt hårdt arbejdsliv ikke længere kan det de engang kunne.

Det er et besværligt område og faktisk også lidt modigt at tage det med som et valgkamps-tema af mange årsager. Hvem skal på pension, hvor mange drejer det sig om, hvor meget skal de have i pension, hvornår kan man pensioneres og en lang række andre spørgsmål vedrørende de nye pensionsregler er jo umådelige svære at svare på eller gøre rede for, alene fordi det her område indeholder massive mørketal, som både kan vise sig at være overraskende dejlige eller dybt chokerende.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og De Radikale strikket et nyt forlig sammen der giver personer som er slidt helt ned, mulighed for at søge seniorførtidspension, leve lykkeligt til deres dages ende, med tid til sodoku når det regner og råd til is når solen skinner og det lyder jo alt sammen meget godt ik?

Det er det bare ikke, som i overhovedet ikke godt nok og hvis du så Debatten på DR i denne uge vil du vide hvorfor, hvis du ikke så det eller du måske lige blundede et øjeblik så skal jeg med glæde forklare dig hvorfor du aldrig ALDRIG nogensinde må stemme på Venstres Nicolai Svejgaard Poulsen – Med mindre du selvfølgelig synes at han er total fed.

Der er to ting der virkelig undrer mig, hvorfor bruger så mange af de her pseudo-liberale briller? Og hvorfor insisterer Lars Løkke på at sende de mest ignorante medlemmer af partiet i fjernsynet hele tiden, det er mig en gåde – Specielt hvis man tager en hurtig kigger på meningsmålingerne, han skulle nok have begrænset det til Troels Lund Poulsen.

Udgangspunket for debatten må jo være, hvis vi accepterer pligten til at bidrage til fællesskabet, så må det være ud fra præmissen om at fællesskabet accepterer forpligtelsen til at tage sig af dem der har, men ikke længere kan bidrage i et væsentligt omfang – Altså det kan der da næsten ikke være flere meninger om eller hvad ?

Det er jo efter mange års underminering af pensionssystemet kommet et lidt absurd syn på pensionister, vi omtaler dem som en byrde alt imens vi bruger oceaner af tid på at fortælle omverdenen at vi lever i et af de bedste lande i verden – Og dem som er den direkte årsag til at vi er så privilegerede, dem vælger vi så at pisse op og ned af ryggen, det er på alle måder dybt hamrende uacceptabelt, det er patetisk og det er ulækkert.

Første gæst var Ernst, han er i min optik indbegrebet af det man i gamle dage ville kalde en ægte arbejder, han har haft arbejde som slagteriarbejder, klejnsmed, jord & beton arbejder og arbejder nu som kranfører – en karriere som begyndte allerede som 7 årig hvor han gik til hånde i forældrenes virksomhed.

Det var Troels Lund Poulsen ret ligeglad med, han mente at det var vigtigere at sørge for at der slet ikke opstår nedslidning i forbindelse med ens erhverv – det kan man jo sådan set kun give ham ret i og så kan vi jo håbe at Troels Lund Poulsen og vennerne holder helt op med at skære ned på Arbejdstilsynet – Det er trods alt dem der skal sikre at alle Troels Lund Poulsens regler for at undgå nedslidning bliver overholdt.

Nu er det jo ikke de kommende generationers nedslidningsgrad der var til debat men de personer som allerede ER nedslidte – Det var åbenbart for indviklet for Ministeren men det er sgu også svært at sætte sig ind i proletariatets problemer sådan for alvor.

Sagen er bare den at når jeg betaler langt over 2 millioner om året til Troels Lund Poulsens husholdningsbudget og pension så forventer jeg faktisk at han tager det nogenlunde seriøst.

Mette Frederiksen er åbenbart lidt mere til den snedige side, for hun havde valgt Dan Jørgensen som repræsentant for Socialdemokratiet, og hvor Lars Løkke insisterer på at alle skal have chancen for at komme i Debatten uanset hvor tåbelige de end måtte være at høre på – så har Mette Frederiksen lært lektien og ladet Henrik Sass Larsen blive hjemme.

Der er udfordringer forbundet med begge udspil, både regeringens (og støttepartiernes) og det Socialdemokratiske udspil – Ingen kan fortælle hvem det er der har mulighed for at få del i ordningen og så er vi jo lige vidt – Så er vi tilbage til de massive mørketal der tilsyneladende på nuværende afholder begge lejre for at komme med et helt konkret forslag, for sandheden er nok at de ikke aner hvor mange personer det rent faktisk drejer sig om og hvor stor en sum penge det kommer til at koste – hvis vi skal have en nogenlunde fair ordning.

Nu kender de fleste Dan Jørgensen, det var ham der sammen med Bertel Haarder fik tilføjet stegt flæsk til Danmarkskanonen – Så ham springer jeg lidt let henover i første omgang – Ham vender vi tilbage til senere.

Så var det Morten Østergaards (B) tur til at indtræde i debatten, han fik følgeskab af allestedsnærværende Pernille Skipper (EL). Hvis vi skal starte med det mest positive først så må det være at De Radikale igen har formået at sætte sig selv helt uden for indflydelse de kommende år, det er Morten Østergaard ekspert i og man må efterhånden spørge sig selv om hvor lang snor man skal give en formand for et parti der ikke har haft held til at sidde i regering siden 90’erne – Fraregnet Helle Thorning æraen, hvor det til gengæld lykkedes dem, af flere omgange, at sætte hele molevitten og lidt til over styr.

Morten Østergaard synes at det er en gennemført fantastisk forslag som regeringen, DF og han selv er kommet frem til – Også selvom det kræver at man er så nedslidt og så uarbejdsdygtig at man maksimalt kan arbejde 15 timer om ugen for overhovedet komme i betragtning til at få pension – Når du langt om længe er så totalt nedslidt at du ikke kan ret meget andet end ingenting så kan du få lov til at søge – Hvem der skal bevilge pensionen er der ingen der vil ud med, som om det var fuldstændigt ligegyldigt velvidende at det er det overhovedet ikke, slet slet ikke.

Så er det værd at bemærke at Morten Østergaard sagde:

Vi siger – At alle der er slidt ned skal have den samme ret til seniorpension

Og så må vi jo håbe for Morten Østergaard og de andre at vi ikke har mere end de samlet set 17.000 nedslidte personer der har brug for at fratræde arbejdsmarkedet – og så er vi tilbage til de der mørketal – De 17.000 er oven i købet sådan et politiker tal, for tallet er mere korrekt cirka 2.800 om året hvilket udgør godt 0.09% af den samlede arbejdsstyrke.

Jeg har et ret stort problem i forhold til Pernille Skipper, for jeg har aldrig været fan af Enhedslisten – Det er slet ikke Pernilles skyld, det er mere Frank Aaen og Søren Søndergaards og de der typers fortjeneste, men de er jo ikke længere, og selvom det hænger ved så er det straks sværere ikke at tage Pernille Skipper alvorligt, den ros skal hun have, min stemme får hun trods alt ikke.

Morten Østergaard løb tør for argumenter og så sker der det der altid sker, de blander bare nogle andre ting ind i debatten, denne gang gik det ud over de fattige børn – som ret beset ikke har noget med nedslidte seniorer at gøre, det er jo bestemt ikke fordi at så mange børn der lever under forhold man kan betegne som relativt fattige ikke udgør et problem – det er bare ikke det der er til debat.

Desuden ved alle der har læst tidligere indlæg, og det kan jeg afsløre er tæt på så mange at jeg burde få mediestøtte, at vi allerede HAR fundet en løsning på de fattige børn, den finder du ved at klikke på dette link

Nårh Tilbage til Dan Jørgensen, han fik en del taletid hvilket er naturligt, han kæmpede bravt vil jeg sige men han stod til tider lidt alene og jeg fik næsten lidt ondt af ham – Ikke fordi man skal fise rundt og ha’ ondt af Dan Jørgensen sådan generelt, men han virker jovial og Dan – hvis du er en af dem der læser med, så ring da bare, så kan vi sgu da gå ud og spise stegt flæsk mand! – Jeg skal da nok finansiere både middag og pensionsudspil – Det eneste jeg kræver til gengæld er at du ALDRIG nogensinde igen opfordrer Morten Østergaard til at bevæge sig ud i den virkelige verden – Det har vi prøvet og det var gennemført sørgeligt, det sidste vi har brug for er en Morten Østergaard der fiser rundt på byggepladser for at lege nedslidt – Lidt som med dengang han legede at han boede i en ghetto.

Nok om Morten Østergaard for denne gang – For nu er det tid til debattens store overraskelse, Nicolai Svejgaard Poulsen, han er som tidligere nævnt fra Venstre og det er jeg ikke sikker på er specielt godt for Venstre i længden.

Nicolai Svejgaard Poulsen er ikke bare politiker og fra Venstre, han er også en vaskeægte candidatus scientiarum politicarum akademiker eller Cand.scient.pol. – Og så er man altså dygtig eller burde i al fald være… Han startede ud med at sammenligne velfærdsstaten med et pyramidespil og understregede sin pointe ved at pege på Enhedslisten og Socialdemokraterne hvilket i sig selv var dybt underligt.

Så fablede han om 70’erne og om 68′ generationen og om Anker Jørgensen – Han havde faktisk et par pointer hvilket man naturligvis kan forvente når man er så godt skolet – Nicolai Svejgaard Poulsen har ret i at velfærdsstaten var på sit højeste fra midt til sen 70’erne og han har også ret i at vi lige siden 80’erne har skåret ned drastisk ned på velfærdsstaten – Så nu er vi endt op i et system som Nicolai åbenbart ser som et pyramidespil?

Under normale omstændigheder plejer debatten på nuværende tidspunkt at bevæge sig ind omkring kager og størrelsen på kagerne men i dagens anledning var kagen heldigvis skiftet ud med hakkebøffer og kåldolmere, samme gamle vin på nye flasker.

Nicolai Svejgaard Poulsen så sit snit til endnu et vagt Neo-liberalt forsøg på helt at afmontere velfærdsstaten og det er her der, for mig, opstår en grundlæggende mistillid til den ellers så akademiske og fede kvalitetspolitiker – Kære Nicolai Svejgaard Poulsen, hvis du er så stor fortaler for afskaffelsen af velfærdsstaten så kan jeg varmt anbefale dig at fise til USA, så kan du sidde derovre og tælle alle dine penge og gå på pension når du selv har lyst, men du skal nok skynde dig for lur mig om ikke USA kigger mere vores vej end vi kigger deres? – Det var under Anders Fogh det var top smart – i dag… knapt så rart.

I det hele taget synes jeg det er en fornærmelse overfor de mennesker som debatten handler om, mennesker som har brugt hele eller det meste af deres arbejdsliv på at knokle r*ven ud af bukserne for at betale lækre flotte og internationale anerkendte uddannelser til sådan nogle retarderede wannabe akademikere som Nicolai og som i en alder af ca under 30, uden nævneværdig livserfaring og helt uden almindelig erhvervserfaring skal kloge sig på hvornår de voksne skal på pension – Hvor herre bevares hvor er det en uendelig trist forestilling.

Pernille Skipper prøvede at forklare hvorfor præmissen var forkert, men Nicolai lyttede overhovedet ikke, det var helt evident da han insisterede på Skippers udlægning bare var Fake News – For så derefter at give hende ret – Det er blevet lidt af en Pernille Skipper special, at køre rundt med venstres 2. divisions politikere.

Jeg er sikker på at Nicolai selv synes han er vildt fed, jeg er faktisk også ret sikker på at der er andre ude på den anden side af skærmen som også synes han er ret fed – Jeg er også helt sikker på at både Skipper og Dan Jørgensen synes at Nicolai er mere forkælet og arrogant end fed og det er svært at sige dem imod – Han er tæt på at være den mest usympatiske politiker jeg nogensinde har stiftet bekendtskab med og det må man alligevel give ham, det er også lidt af en bedrift.

Når nu vi har fået kåret dagens dumrian bliver vi nødt til at hylde denne uges superhelt, det er uomtvisteligt den unge elektriker som ikke kunne forstå hvordan højt uddannede og endnu højere betalte voksne mænd i jakkesæt ikke kunne lave en pensionsordning hvor dem der er nedslidte kan trække sig tilbage på en værdig måde.

Det vi grundlæggende diskuterer her er hvorvidt dem der starter på arbejdsmarkedet tidligt i forhold til f.eks en akademiker så også skal have lov til at gå fra tidligere, men det der sker når man kaster det ind i debatten, så kommer der sådan nogle i jakkesæt, så kortslutter hjernen, vi kan sende mennesker til månen men at lave et system hvor enkelte faggrupper kan trække sig tilbage før andre kan åbenbart ikke lade sig gøre på Christiansborg – Det kræver åbenbart sort bælte i excelark eller noget.

Sej elektriker

Det var for meget for Morten Østergaard, måske han tog det der med kortsluttet hjerne lidt for bogstaveligt, han fulgte i al fald op med følgende argument…

Hvis vi gør det som Socialdemokratiet siger, så vil det betyde i massiv grad at mænd fik bedre pensionsrettigheder end kvinder fordi det notorisk er sådan at mænd har en højere arbejdsanciennitet, særligt for de ældre generationer – Og det ved jeg ikke om du synes er rimeligt, men jeg synes at det er rigtig godt at vi er i et samfund hvor der er lige ret for mænd og for kvinder – Det handler jo ikke om hvorvidt de er nedslidte.

Helt alvorligt… Arh men altså… helt helt alvorligt – Så er man sgu da kogt over for alvor, måske Morten Østergaard trænger til endnu en dukkert, jeg er sikker på at en svømmetur til Tripoli ville gøre underværker – Der er rigeligt langt til at han har god tid til at tænke over hvor ubegribeligt dumt det er at blande ligestilling ind i en debat om nedslidning – Her er et forslag, hvis du er nedslidt så skal du ikke længere arbejde og det gælder naturligvis på tværs af køn, der findes helt sikkert håndværkere for hvem det at arbejde til de er 70-75 ikke ville være et problem og mindst lige så sikkert kan man finde kvindefag hvor de ældre generationer har fysiske udfordringer direkte forbundet til deres arbejde – Pædagoger med mange svære og tunge løft, det samme for mange sosu’er og vi kunne sikkert finde en lang række andre kvindedominerede faggrupper som også er udfordret – Men at tage debatten og gøre det til en kønsdebat – Det er simpelthen for latterligt.

Heldigvis troppede Camilla Gregersen op, og hvis du tænker, “Hvem er det nu lige det er” så er hun formand for Dansk Magisterforening, hvis du er i tvivl om hvad Dansk Magisterforening er, så er det Nicolai Svejgaard Poulsen’s fagforening. Hun var til gengæld ret begejstret for udsigten til forbedret forhold for arbejdsmarkedets mest udsatte eller nedsatte, jeg har hende lidt mistænkt for at have været til 1. Maj tale i Fælledparken i går, for er du vimmer hun råbte højt – Vi har jo en anti-råbe-regel her på matriklen men hun fik dispensation.

Camilla Gregersen formåede på under 45 sekunder at formulere det som vi som udgangspunkt leder efter eller efterspørger…

Hvis vi ikke har fuld arbejdsevne skal der være et sikkerhedsnet der griber os allesammen.

Og så fortsatte hun med at forklare hvor hårdt det er at være souschef i en kommune eller universitetslærer og hun var lige ved at ha’ mig overbevist, indtil vores elektriker ven fik ordet og fik sat begreberne på plads: “Nu handler debatten om nedslidning, det du taler om er det psykiske arbejdsmiljø og har ikke noget som helst at gøre med hvor vidt jeg er ødelagt efter hårdt fysisk arbejde” og han fortsatte med at efterspørge et validt argument for hvorfor det ikke er muligt at lave et pensionsudspil som imødekommer de udfordringer der nu har været belyst.

På det her tidspunkt havde selv Clement fået nok og besluttede sig for at resten af aftenen skulle handle om hvorvidt vi har en retfærdig samfundsmodel – Det er selvfølgelig også interessant så det vender jeg tilbage til lidt længere nede, først skal vi lige ha’ lavet nogle løsninger….

Den simple løsning er jo at gøre brug af de værktøjer og beregningsmodeller vi i forvejen benytter, Nicolai Svejgaard Poulsen var selv inde på det og et godt udtryk for hvor åndsvag hele debatten er, Nicolai Svejgaard Poulsen blev tidligere enig med sig selv om at grunden til at vi rent faktisk er så hammer rige i dagens Danmark som vi er, hænger sammen med at vi har rykket pensionsalderen frem fra 65 til 67 og til 7x år – Det har været med til at gøre kagen større så at sige.

Hold tungen lige i munden for nu får den lige et hak opad candidatus scientiarum politicarum-stigen og jeg skal nok oversætte så dem der ikke er helt lige så fede som Nicolai Svejgaard Poulsen selv syntes han er, også kan følge med…

Hvis man gennem lovgivning ønsker at få personer i arbejdsstyrken til at blive flere år på arbejdsmarkedet, kan det ske gennem en ekstra forhøjelse af de lovbestemte aldersgrænser gældende for folkepension og efterløn.

For at beregne den økonomiske gevinst for staten af, at både mænd og kvinder
arbejder 40 år længere i kraft af ændret lovgivning, er der taget udgangspunkt i en situation, hvor folkepensionsalderen forhøjes med 40 år i 2025 til 109 år. Det bemærkes, at hvis forhøjelse af folkepensionsalderen med 40 år skal fastholdes permanent fremadrettet i forhold til gældende regler, kræver det, at sigtepunktet for den forventede pensionsperiode afkortes fra 14,5 år til 0 år. Beregningsforudsætningerne bryder således med sigtepunktet for levetidsindekseringen.

Den øgede beskæftigelse og de færre pensionsister fører til flere skatteindtægter og ingen udgifter til folkepension, hvilket giver betydelig forbedring af de offentlige finanser. Således ventes den finanspolitiske holdbarhedsindikator (HBI) forbedret med knap 16 pct. af BNP. Det svarer til en forbedring på knap 336 mia. kr. i strukturelt 2018-niveau.

336.000.000.000,00 Kroner som vi kan gøre brug af her og nu i det politikerne kalder det forventede økonomiske råderum, 336 mia kr er jo også en slat og når nu vi ved at det koster cirka 600 mio om året at lave den pensionsreform der er på tale, er det jo et ret simpelt regnestykke, jeg mener har vi overhovedet råd til ikke at sætte pensionsalderen op til 109 år?

Tilbage har vi så rundt regnet 330 mia som vi ikke helt ved hvad vi skal stille op med og her har jeg et forslag, først køber vi aktierne i Vestas, det svarer til en investering på cirka 121 mia kr korrigeret for dagens kurs.

100 mia går til indkøb, installation og drift af helt nye vildt lækre vindmølleparker, så er vi 100% uafhængige af eksterne leverancer af energi og alle med en Cand.scient.et-eller-andet vil vide at det er en fremragende ide! – Og tænk lige på provenuet – Det vil uden tvivl gøre de fleste helt elektriske!

Der er også råd til at speede omstillingen op af elbiler i stedet for konventionelle benzin/diesel biler og vi kan nå vores FN klima mål langt hurtigere end vi antog – Total Co2 neutrale.

Og så fik vi også løst akademikernes stress problemer, for der er da absolut ingen grund til at stresse hvis man alligevel skal arbejde til man er 109 år, så skulle der gerne være god tid til at nå det hele – Og du kan jo nok fornemme at vi kommer til at æde SÅ meget kage i fremtiden, så meget at vi måske skal henstille til at man fra arbejdsgivernes side indfører faste daglige kagepauser.

Når vi så i 2030 eller cirka deromkring er ved at være færdige med elektrificeringen så er vi så mega ubeskriveligt rige at vi har råd til at sætte pensionsalderen ned til 65 år for alle…. Og helt ærligt med så meget kage er der sgu ingen der kan få ondt i røven over at 0.09% af befolkningen får lov at gå hjem lidt før.

Selvtak – det var så lidt… og det der med om hvor retfærdigt samfundet i grunden er, det må vi tage en anden dag for jeg kan se at mit løsningsforslag blev lidt langt i det, så indtil da – Er du så ikke sød at ha’ det vildt dejligt 🙂

About the author: rndm.me

Ghostwriter & Super-influencer.... Ånderkover!